"Av dina befallningar får jag förstånd, därför hatar jag alla lögnens vägar. Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig."
Ps.119:104-105

"Through Your precepts I get understanding: Therefore I hate every false way. Your word is a lamp on my feet and a light to my path."
Psalm 119:104-105

lauantai 20. syyskuuta 2014

Oikein- ja väärinkäsityksiä

Liian paljon asiaa ja liian vähän aikaa, joten ei tule sitten kirjoitettua mitään. Olisi niin paljon erilaisia aiheita ja ajatuksia, joista haluaisin kirjoittaa, mutta jostain syystä ei sitten kuitenkaan tule kirjoitettua. Ensin tietysti pitäisi pystyä valitsemaan aina yksi aihe kerrallaan, johon keskittyä, ja josta kirjoittaa. Ja sitten pitäisi pystyä ilmaisemaan itseään kirjallisesti, niin että lukijat ymmärtäisivät, mitä tarkoitan. Suurin syy tälle tauolle tässä blogissa onkin se, että aloin pelätä, että kirjoitukseni ymmärretään väärin, joten en sitten saanut kirjoitetuksi mitään.

Olen nimittäin huomannut, että ei ole ollenkaan yksinkertaista ilmaista itseään niin, että tulee ymmärretyksi oikein. Ihmiset voivat lukea kirjoittamastani tekstistä sellaista, mitä en ole siihen kirjoittanut, enkä myöskään tarkoittanut. Toisaalta heiltä voi jäädä kokonaan huomaamatta koko tekstin ydin. Väärinkäsityksiltä on varmasti mahdoton täysin välttyä, mutta toki toivoisin, että kirjoittamani ymmärrettäisiin niin kuin olen sen tarkoittanut. Nämä huomioni eivät liity mitenkään tähän blogiini, vaan ihan muihin yhteyksiin, mutta niillä oli vaikutuksensa tämän blogin kirjoittamiseen, koska aloin epäillä omaa kykyäni ilmaista itseäni selvästi. Kirjoittamisesta tuli mahdotonta, kun jokaisen kirjoittamani lauseen kohdalla tulin siihen tulokseen, että tämänkin voisi joku ymmärtää väärin. Ja vaikka kuinka olisin muokannut lauseitani ja tekstiäni, aina jäljelle jäi mahdollisuus ymmärtää ne väärin.

Olen tullut siihen tulokseen, että voin pyrkiä ilmaisemaan itseäni mahdollisimman selkeästi ja yksiselitteisesti, mutta minun on pakko hyväksyä se, että siitä huolimatta minut voidaan ymmärtää väärin. Minun täytyy myös hyväksyä se, mikä on minulle vaikeaa, että en välttämättä voi korjata väärinkäsitystä. En yhtään tiedä kuka näitä blogitekstejäni lukee tai lukeeko kukaan, mutta aion jatkaa kirjoittamista, ja voin vain toivoa, että kirjoitukseni ymmärretään oikein.

"Herran Jeesuksen Kristuksen armo olkoon teidän henkenne kanssa." Filem. 25



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti