"Av dina befallningar får jag förstånd, därför hatar jag alla lögnens vägar. Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig."
Ps.119:104-105

"Through Your precepts I get understanding: Therefore I hate every false way. Your word is a lamp on my feet and a light to my path."
Psalm 119:104-105

sunnuntai 3. elokuuta 2014

Iloa, koettelemuksia ja viisautta

"Veljeni, pitäkää pelkkänä ilona niitä monenlaisia koettelemuksia, joihin joudutte. Tehän tiedätte, että kun uskonne selviytyy koetuksesta, tämä kasvattaa teissä kestävyyttä. Ja kestävyys johtakoon täydelliseen tulokseen, jotta olisitte täydellisiä ja eheitä, ette vajaita miltään kohden. Jos kuitenkin joltakulta teistä puuttuu viisautta, pyytäköön sitä Jumalalta. Hän on saava pyytämänsä, sillä Jumala antaa auliisti kaikille, ketään soimaamatta." Jaak. 1:2-5


Ainakin minun elämässäni tulee jatkuvasti eteen vaikeita tilanteita, joissa todella tarvitsen paljon viisautta, jotta osaisin toimia Jumalan tahdon mukaan (tai jotta voisin ylipäätään selviytyä tilanteista jollakin tavalla). Tarvitsen ja pyydän Jumalta viisautta ja myös sitä saan. Yhä uudestaan ja uudestaan huomaan tarvitsevani viisautta, ja aina uudelleen Jumala viisauttaan lahjoittaa. Kiitän Kaikkivaltiasta Jumalaa, jolta saan aina tarvitessani pyytää ja joka aina antaa minulle tarvitsemani! Olen todella kiitollinen kaikesta viisaudesta, jota Jumala olet minulle antanut, jota tulet antamaan! Onneksi ei itse tarvitse olla viisas, riittää, että pyytää viisautta silloin, kun sitä tarvitsee.

Koettelemuksia ainakin minun on kyllä mahdoton pitää pelkkänä ilona, olen kyllä jo oppinut joskus huomaamaan koettelemuksien iloisen puolen, mutta että pitäisin koettelemuksia pelkkänä ilona, ehei. Aluksi on usein vaikea nähdä koettelemuksessa mitään hyvää, mutta uskoni on selvinnyt koettelemuksista kestävyydestä en tiedä, täydelliseksi ja eheäksi tulen perillä Isän luona taivaassa, näin uskon. Tosin prosessi kohti täydellisyyttä ja eheyttä on alkanut ja jatkuu koko maanpäällisen elämäni ajan Kristuksen yhteydessä eläessäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti