"Av dina befallningar får jag förstånd, därför hatar jag alla lögnens vägar. Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig."
Ps.119:104-105

"Through Your precepts I get understanding: Therefore I hate every false way. Your word is a lamp on my feet and a light to my path."
Psalm 119:104-105

torstai 8. toukokuuta 2014

Hyvä ja paha

"Älä anna pahan voittaa itseäsi, vaan voita sinä paha hyvällä." Room. 12:21

Helpommin sanottu kuin tehty, minut ainakin paha pääsee aina yllättämään, enkä silloin useinkaan osaa reagoida hyvin. Toisaalta olen viime aikoina joutunut sellaisiin pahan hyökkäyksiin, etten edes tiedä mikä olisi ollut hyvä, jolla olisin voinut pahan voittaa. Siis tietysti turvaudun Jeesukseen, rukoilen, ylistän ja kiitän, Hän on Hyvä, joka voittaa pahan. Mutta tarkoitan, että olen joutunut tilanteisiin, joissa en ole vastannut pahaan pahalla, mutta en ehkä hyvälläkään, koska en vieläkään tiedä, miten minun olisi pitänyt toimia, jotta olisin vastannut pahaan hyvällä.

Raamattu ja Jeesuksen esimerkki sekä Pyhän Hengen johdatus oppainani haluan pysyä koko ajan kiinni hyvässä. Kuitenkin jostain syystä pahaan olisi niin paljon helpompi vastata pahalla, varsinkin silloin, kun paha hyökkää yllättäen. Kaiken lisäksi monesti tuntuu, että hyvällä ei voita pahaa, vaan näyttää siltä, että paha voitti, kun sitä vastaan taisteli hyvällä. Lopullinen voitto on Jeesuksessa, Hyvässä, mutta miksi paha saa aiheuttaa niin paljon turhaa kärsimystä syyttömissä täällä maailmassa.

Mutta vaikka en koekaan voittaneeni pahaa hyvällä, en kuitenkaan ole antanut pahan voittaa minua, enkä tule koskaan antamaan. Päinvastoin jokaisen pahan hyökkäyksen jälkeen olen päässyt lähemmäs Jumalaa ja suhteeni Häneen on syventynyt. Tämä maailma on aina hetken näyttänyt kurjemmalta paikalta elää, ja kaipuu taivaan kotiin on kasvanut suuremmaksi, mutta olen heittänyt katkeruuden siemenet menemään ennen kun ne ovat ehtineet itää, ja löytänyt lukuisia pieniä ilon ja kiitoksen aiheita, uusia ja vanhoja. Usko, toivo ja rakkaus pysyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti